Εκδήλωση για την 6η πρόσκληση για χρηματοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πόλεων EUCF-European City Facility

Συνεχίζουμε τη συμμετοχή μας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πόλεων EUCF-European City Facility, ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού που μέσα στα ερχόμενα έτη σχεδιάζει να προσφέρει συνολικά 209 νέες χρηματοδοτήσεις ύψους € 60.000,00 σε ευρωπαϊκούς Δήμους, ώστε να αναπτύξουν επενδυτικά σχέδια για έργα καθαρής ενέργειας και ενεργειακής αποδοτικότητας. Στην προηγούμενη (5η πρόσκληση) 5 δήμοι (Αλμωπίας, Αμυνταίου, Άρτα, Τρικκαίων, Πρεσπών) στην Ελλάδα εξασφάλισαν χρηματοδότηση για την εκπόνηση των επενδυτικών τους σχεδίων.

Το EUCF χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απαρτίζεται από ένα εταιρικό σχήμα 8 εταίρων και εθνικών φορέων από 29 Ευρωπαϊκές χώρες.

Οι επιλαχόντες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πόλεων θα αξιοποιήσουν τη χρηματοδότηση που θα τους απονεμηθεί με σκοπό να καταλήξουν σε ένα ολοκληρωμένο επενδυτικό σχέδιο.

Να σημειώσουμε ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για αυτή την πρόσκληση έχει οριστεί στις 15 Μαρτίου ενώ θα ακολουθήσει άλλη μία προσκλήση μέχρι το τέλος του 2024.

Το ΕΠΕΓΑ στις 14 Φεβρουαρίου (13:00 – 14:30) θα πραγματοποιήσει τη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την 6η πρόσκληση EUCF (η εκδήλωση για την 5η πρόσκληση πραγματοποιήθηκε το Μάιο), με σκοπό την ενημέρωση στελεχών των Δήμων για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρει το EUCF αλλά και για την διαδικασία υποβολής.

Oι ενδιαφερόμενοι Δήμοι μπορούν να στείλουν e-mail στο info@aegean-energy.gr για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με την συμμετοχή τους στην διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα και ο σύνδεσμος της εκδήλωσης .
Περισσότερες πληροφορίες για το EUCF μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://www.eucityfacility.eu/home.html