Το ΕΠΕΓΑ συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πόλεων EUCF-European City Facility

Με χαρά ανακοινώνουμε τη συμμετοχή μας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πόλεων EUCF-European City Facility, ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού που μέσα στα ερχόμενα έτη σχεδιάζει να προσφέρει συνολικά 209 νέες χρηματοδοτήσεις ύψους € 60.000,00 σε ευρωπαϊκούς Δήμους, ώστε να αναπτύξουν επενδυτικά σχέδια για έργα καθαρής ενέργειας και ενεργειακής αποδοτικότητας.

Το EUCF χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απαρτίζεται από ένα εταιρικό σχήμα 8 εταίρων και εθνικών φορέων από 29 Ευρωπαϊκές χώρες.

Οι επιλαχόντες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πόλεων θα αξιοποιήσουν τη χρηματοδότηση που θα τους απονεμηθεί με σκοπό να καταλήξουν σε ένα ολοκληρωμένο επενδυτικό σχέδιο. Να σημειώσουμε ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για αυτή την πρόσκληση έχει οριστεί στις 30 Ιουνίου ενώ θα ακολουθήσουν άλλες 2 προσκλήσεις μέχρι το τέλος του 2024.

Το ΕΠΕΓΑ στις 26 Μαΐου θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με το EUCF, με σκοπό την ενημέρωση στελεχών των Δήμων για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρει το EUCF αλλά και για την διαδικασία υποβολής.

Oι ενδιαφερόμενοι Δήμοι μπορούν να στείλουν e-mail στο info@aegean-energy.gr για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με την συμμετοχή τους στην διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Περισσότερες πληροφορίες για το EUCF μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://www.eucityfacility.eu/home.html